דג סלמון בטחינה


מאת: ד"ר גיא מור

 

דג סלמון בטחינה


המצרכים:
 4 נתחי פילה דג סלמון
4-5 כפות טחינה גולמית מדוללות במים
קובית פטרוזיליה קפואה או ענף טרי קצוץ
קובית שום קפואה או 2 שיני שום טריים כתושים
מיץ מחצי לימון
 
אופן ההכנה:
מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים, מיץ לימון, פטרוזיליה ושום
מוודאים שהטחינה דלילה יחסית
יוצקים מעט מהטחינה לתבנית אלומיניום ומורחים אותה על כל התבנית
מניחים את פילה הסלמון ויוצקים עליו את הטחינה
מכניסים לתנור/טוסטר אובן בחום של 200 מעלות ל -  15-20 דקות.